keskiviikko 9. elokuuta 2017

Marsun sterilointi

Moikka! Lola steriloitiin viime vuoden marraskuussa ja multa on toivottu postausta aiheeseen liittyen.
Lola sai siis syödä ihan normaalisti yms ennen leikkausta,Leikkaus aika oli klo 11 ja mukaan ohjeistettiin ottamaan mukaan fleece,marsun lempiruokaa ja lämpöpulloja,ja tietty kuljetuslaatikko.
Itse en ollut mukana eläinlääkärissä,koska olin koulussa.
Lolan leikkaus meni hyvin. Se oli lääkärissä siihen asti ,että se heräsi kunnolla ja maisteli ruokaa. Lola oli siis n.klo 14 asti lääkärissä,eli aika nopeasti meni. 
Lola sai lääkkeiksi mukaan suolen toimintaa edistävää lääkettä,kipulääkettä,ja antibioottia. Ja haavalapun ensimmäiseksi päiväksi. 
Tää kuva on otettu sen jälkeen kun lola tuli kotiin. Se piti pitää lämpimässä ja boksissa siihen asti ,että se oli kunnolla hereillä. Lola suostui syömään jo n.klo 18 pellettiä yms, mutta tukiruokin sitä varalta ensimmäiset päivät. Aamulla ja illalla. Haavaa poti hoitaa niin,että häkki pidettiin puhtaana ja haava huuhdeltiin kerran päivässä ja kuivattiin taputellen pyyhkeellä, haava pysyi koko paranemisajan todella siistinä.
Tässä kuvassa näkyy haava sen jälkeen kun lola tuli kotiin, siisti eikö vain? 
Lola olisi saanut mennä takaisin honeyn luo yhden yön jälkeen,mutta Honey yritti syödä Lolan tikkejä,niin lola piti pitää erossa koko 2vk ajan Hanista.
Lola ei saanut tuon kahdenviikon aikana myöskään hyppiä,ettei haava repeä.
Antibioottia olisi pitänyt antaa 14pv ajan,mutta 11pv Lolan vatsa alkoi mennä sekaisin antibiootit takia,joten kysyimme lääkäriltä,saako antibiootit lopettaa,saatiin lopettaa,koska haavassa ei näkynyt merkkejä tulehduksesta.
Lolan tikit olivat itsestään sulavia,joten ne sulivat pois 2vk sisällä.

Nykyään leikkauksesta ei näy mitään merkkejä,todella haalea arpi vain.
Jos sulla tuli jotain mieleen tästä aiheesta niin kysy! Ainiin,Lolan leikkaus maksoi 270€ ja lola steriloitiin terveydellisistä syistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uuteen nousuun?

Moikka! Ihan ekaksi pitää sanoa, että tuntuu tosi oudolta kirjoittaa tänne. Paljon on kerennyt tapahtua  5kk aikana, minä aikana en siis ole...